Thursday, April 10, 2014

Adakah Al-Masih Ad-Dajjal itu adalah Iblis syaitan yang direjam? Adakah buta sebelah matanya? Adakah tertulis pada dahinya 'kafir', dapatkah dia menghidupkan orang yang telah mati?Adakah Al-Masih Ad-Dajjal itu adalah Iblis syaitan yang direjam? Adakah buta sebelah matanya? Adakah tertulis pada dahinya 'kafir', dapatkah dia menghidupkan orang yang telah mati?
المصدر:

هل المسيح الدجال هو إبليس الشيطان الرجيم؟ وهل هو اعور؟ وهل مكتوب على جبينه كافر وهل يحيى الموتى ؟

Adakah Al-Masih Ad-Dajjal itu adalah Iblis syaitan yang direjam? Adakah buta sebelah matanya? Adakah tertulis pada dahinya 'kafir', dapatkah dia menghidupkan orang yang telah mati?


وسأل سائل فقال:
هل المسيح الدجال هو إبليس الشيطان الرجيم؟ وهل هو اعور؟
وهل مكتوب على جبينه كافر وهل يحيى الموتى ؟
وأجاب الذي عنده علم الكتاب فقال :
Seseorang bertanya: Apakah Al-Masih Ad-Dajjal itu adalah Iblis Syaitan yang direjam? Adakah buta sebelah matanya? Apakah tertulis pada dahinya 'kafir', dapatkah dia menghidupkan orang yang telah mati?
Yang empunya ilmu Al-Kitab (Al-Mahdi) menjawab, dia berkata:

بسم الله الرحمن الرحيم
ومن ثم نُرد عليك بالحق ونقول: الله نعم أن المسيح الكذاب هو إبليس الشيطان الرجيم الذي يريد ان يقول انه المسيح عيسى إبن مريم ويقول انه الله رب العالمين وما كان لإبن مريم أن يقول ما ليس لهُ بحق بل ذلك هو المسيح الكذاب وليس المسيح عيسى إبن مريم بل هو الشيطان الرجيم الذي ينتحل شخصية المسيح عيسى ابن مريم وبما أنه ليس المسيح عيسى غبن مريم ولذلك يُسمى المسيح الكذاب لأنه ليس المسيح عيسى إبن مريم الحق صلى الله عليه وعلى امه وأسلمُ تسليماً
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani
Oleh yang demikian ini kami menjawabmu dengan kebenaran kami katakan: Ya Allah benar, sesungguhnya Al-Masih Al-Kadzdzaab itu adalah Iblis syaitan yang direjam, yang ingin mengaku bahawa dia adalah Al-Masih Isa Putra Maryam, lalu kemudian mengaku dia adalah Allah Tuhan Semesta Alam, padahal tiadalah layak bagi Isa Putra Maryam untuk mengatakan sesuatu yang dia tidak berhak untuk mengatakannya. Namun yang berbuat seperti itu adalah Al-Masih Al-Kadzdzaab (Al-Masih Si Pendusta Dajjal), bukan Al-Masih Isa Putra Maryam, bahkan Al-Masih Al-Kadzdzaab adalah syaitan yang direjam, dialah yang akan menyamar sebagai sosok Isa Putra Maryam. Lantaran dia bukanlah Al-Masih Isa Putra Maryam yang sebenar, maka dia digelar Al-Masih Al-Kadzdzaab, Al-Masih Si Pendusta - Dajjal, kerana dia bukan Al-Masih Isa Putra Maryam yang sejati -salam sejahtera terlimpahkan ke atas baginda dan ibunya dengan salam penuh penghormatan-

واما بالنسبة لقولك أن المسيح الكذاب اعور:
فلا أعلم انه أعور ولا اعلمُ انه مكتوب على جبينه كافر وإنما ذلك خدعة من شياطين البشر المُفترين عن النبي الخاتم صلى الله عليه وآله وسلم وذلك حتى يفتنوا المسلمين بالمسيح الكذاب حين يجدوا انه ليس بأعور ولا مكتوب على جبينه كافر ومن ثم يصدقونه ويا سُبحان ربي وكان الله إنسان سُبحانه وإنما الفرق أنه أعور وربكم ليس باعور أفلا تتقون ليس كمثل شئ سُبحانه ولا يشبهه أحداً
من خلقه جل جلاله

Adapun mengenai pertanyaanmu Al-Masih Al-Kadzdzaab itu buta sebelah matanya, maka aku tidak tahu bahawa dia buta sebelah matanya, dan aku juga tidak tahu bahawa di dahinya tertulis 'kafir'. Demikian ini sebenarnya adalah helah tipudaya dari syaitan-syaitan manusia, yang mengada-adakan kebohongan terhadap Nabi Penutup Muhammad Rasulullah SAW. Supaya syaitan-syaitan manusia ini dapat menipu kaum Muslimin mengenai Al-Masih Al-Kadzdzaab semasa mereka kelak mendapatinya tidak buta dan tidak tertulis di dahinya kafir, lalu membuatkan kaum Muslimin tertipu dan membenarkannya. Aduhai Maha Suci Tuhanku, kemudian Allah disamakan pula seperti manusia -Maha Suci Dia-, kerana (dikatakan) perbezaan nyata adalah 'Dajjal itu buta sebelah matanya sedang Tuhan kalian tidaklah buta', aduh mengapakah kalian tidak bertakwa kepada Allah, takutlah kepada-Nya. Tiada sesuatu yang menyerupai-Nya Maha Suci Dia, tiada sesuatu pun yang sama dengan-Nya dari ciptaan-Nya, Maha Tinggi lagi Maha Agung Dia.

وأما بالنسبة لقولك :ان كان المسيح الدجال يريد ان يقنع البشر انه الله ؟
ومن ثم أرد عليك بالحق :
وذلك لأنه الشيطان يريد فتنة البشر جميعاً فأستغل عقيدة النصارى بغير الحق ويريد أن يضل النصارى والمُسلمين عن الصراط المُستقيم وأما اليهود فهم يعلمون أنه الشيطان الرجيم ولكنهم يئسوا من رحمة الله ويريدوا ان يكونوا النصارى والمُسلمين جميعاً معهم في نار جهنم ولذلك يحذر الله النصارى من مكر اليهود
وقال الله تعالى:
 قُلْ يَا أَهْلَ الْكِتَابِ لا تَغْلُوا فِي دِينِكُمْ غَيْرَ الْحَقِّ وَلا تَتَّبِعُوا أَهْوَاءَ قَوْمٍ قَدْ ضَلُّوا مِنْ قَبْلُ وَأَضَلُّوا كَثِيراً وَضَلُّوا عَنْ سَوَاءِ السَّبِيلِ (77)
صدق الله العظيم

Adapun mengenai ucapanmu: Bahawa Al-Masih Ad-Dajjal mahu meyakinkan manusia bahawa dia adalah Allah? Untuk itu aku jawab dengan kebenaran: Demikian ini kerana Dajjal adalah syaitan yang mahu menipu manusia seluruhnya, jadi dia mengeksploitasi akidah kepercayaan kaum Nasrani tanpa alasan yang benar dan dia mahu menyesatkan kaum Nasrani serta kaum Muslimin dari Jalan Yang Lurus. Adapun orang-orang Yahudi, maka mereka sebenarnya mengetahui bahawa dia itu adalah syaitan yang direjam, akan tetapi mereka adalah kaum yang telah berputus asa dari rahmat Allah, mereka ingin kaum Nasrani dan kaum Muslimin semuanya bersama-sama mereka berada di Neraka Jahannam, kerana itu Allah memperingatkan kaum Nasrani agar mewaspadai makar tipudaya kaum Yahudi ini. Allah SWT berfirman:
Katakanlah: "Hai Ahli Kitab, janganlah kamu berlebih-lebihan [melampaui batas] dengan cara tidak benar dalam agamamu. Dan janganlah kamu mengikuti hawa nafsu orang-orang yang telah sesat dahulunya [sebelum kedatangan Muhammad] dan mereka telah menyesatkan kebanyakan [manusia], dan mereka tersesat dari jalan yang lurus." (77) 
Maha Benar Allah
(Al-Maa'idah)

ويخاطب الله النصارى بقوله تعالى:
{قُلْ يَا أَهْلَ الْكِتَابِ لا تَغْلُوا فِي دِينِكُمْ غَيْرَ الْحَقِّ
ومن ثم حذرهم من إتباع إفتراء اليهود بالمُبالغة في الكتب المُفتراة
عن المسيح عيسى إبن مريم ولذلك قال الله تعالى:
{وَلا تَتَّبِعُوا أَهْوَاءَ قَوْمٍ قَدْ ضَلُّوا مِنْ قَبْلُ وَأَضَلُّوا كَثِيراً وَضَلُّوا 
عَنْ سَوَاءِ السَّبِيلِ (77)
صدق الله العظيم

Allah SWT menujukan firman-Nya ini kepada kaum Nasrani, Dia berfirman:
Katakanlah: Hai Ahli Kitab, janganlah kamu berlebih-lebihan [melampaui batas] dengan cara tidak benar dalam agamamu.
Kemudian Allah SWT memperingatkan mereka agar tidak mengikuti kebohongan yang diada-adakan oleh kaum Yahudi, dengan cara berlebih-lebihan pada catatan-catatan rekayasa mengenai Al-Masih Isa Putra Maryam, sebab itu Allah SWT berfirman:
Dan janganlah kamu mengikuti hawa nafsu orang-orang yang telah sesat dahulunya [sebelum kedatangan Muhammad] dan mereka telah menyesatkan kebanyakan [manusia], dan mereka tersesat dari jalan yang lurus.(77) 
Maha Benar Allah
(Al-Maa'idah)


وذلك لأن كثيراً من كُتب الإنجيل الحاليه والتوراة انما هي من إفتراء شياطين البشر من اليهود ليضلوا النصارى عن سواء السبيل ولذلك قال الله تعالى:
{ قُلْ يَا أَهْلَ الْكِتَابِ لا تَغْلُوا فِي دِينِكُمْ غَيْرَ الْحَقِّ وَلا تَتَّبِعُوا أَهْوَاءَ قَوْمٍ قَدْ ضَلُّوا مِنْ قَبْلُ وَأَضَلُّوا كَثِيراً وَضَلُّوا عَنْ سَوَاءِ السَّبِيلِ (77)}
صدق الله العظيم
Demikian ini kerana kebanyakkan dari kitab-kitab Injil dan Taurat sekarang ini sebenarnya hanyalah rekayasa kebohongan yang diada-adakan oleh syaitan-syaitan manusia dari kalangan kaum Yahudi, untuk menyesatkan kaum Nasrani dari Jalan Yang Lurus, sebab itu firman Allah SWT:
Katakanlah: "Hai Ahli Kitab, janganlah kamu berlebih-lebihan [melampaui batas] dengan cara tidak benar dalam agamamu. Dan janganlah kamu mengikuti hawa nafsu orang-orang yang telah sesat dahulunya [sebelum kedatangan Muhammad] dan mereka telah menyesatkan kebanyakan [manusia], dan mereka tersesat dari jalan yang lurus." (77) 
Maha Benar Allah
(Al-Maa'idah)

وأما سوآلك الذي تقول فيه ـ وما الحكمة ان ياتى المسيح الحقيقى يحى الموتى
و المسيح الدجال يحى الموتى ؟
Adapun pertanyaanmu – Apa hikmah datangnya Al-Masih sebenar dapat menghidupkan orang mati sedang Al-Masih Ad-Dajjal juga dapat menghidupkan orang mati?

ومن ثم يرد عليك المهدي المنتظر بالقول المُباشر من مُحكم الذكر
قال الله تعالى:
قلْ إِنَّ رَبِّي يَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلَّامُ الْغُيُوبِ (48) قُلْ جَاءَ الْحَقُّ وَمَا يُبْدِئُ
الْبَاطِلُ وَمَا يُعِيدُ (49)
صدق الله العظيم
Dengan ini Al-Mahdi Al-Muntazhar membalas dengan firman langsung dari Muhkam Adz-Dzikr Al-Qur'an, firman Allah SWT:
Katakanlah: "Sesungguhnya Tuhanku mewahyukan kebenaran. Dia Maha Mengetahui segala yang ghaib". (48) Katakanlah: "Kebenaran telah datang dan yang bathil itu tidak akan memulai dan tidak [pula] akan mengulangi". (49)
Maha Benar Allah
(Saba')

بل تجد الله يعلن بالتحدي على الباطل وأولياءه أن يرجعوا روح ميت من بعد موته وقال الله تعالى فإن فعلوا مع أنهم يدعون الباطل من دونه فقد صدقوا في شركهم بالله وقال الله تعالى:
فَلَوْلا إِذَا بَلَغَتِ الْحُلْقُومَ *وَأَنتُمْ حِينَئِذٍ تَنظُرُونَ *وَنَحْنُ أَقْرَبُ إِلَيْهِ مِنكُمْ وَلَكِن
لّا تُبْصِرُونَ *فَلَوْلا إِن كُنتُمْ غَيْرَ مَدِينِينَ *تَرْجِعُونَهَا إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ
صدق الله العظيم
Bahkan engkau akan mendapati Allah SWT menyatakan tantangan dengan mencabar kebatilan beserta pengikut-pengikutnya untuk mengembalikan nyawa si mati setelah kematiannya. Allah SWT berfirman sekiranya mereka dapat melakukannya sedangkan mereka adalah penyeru kebatilan selain Allah, maka mereka benar dalam kesyirikan mereka terhadap Allah. Firman Allah SWT:
Maka mengapa ketika nyawa sampai di kerongkongan, (83) padahal kamu ketika itu melihat, (84) dan Kami lebih dekat kepadanya daripada kamu. Tetapi kamu tidak melihat, (85) maka mengapa jika kamu tidak dikuasai [oleh Allah]? (86) Kamu tidak mengembalikan nyawa itu [kepada tempatnya] jika kamu adalah orang-orang yang benar?, (87)
Maha Benar Allah
(Al-Waaqi'ah)

فانظر للتحدي من رب العالمين للباطل وأولياءه أن يرجعوا الروح إلى الجسد :
تَرْجِعُونَهَا إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ
صدق الله العظيم
Perhatikan cabaran dan tantangan dari Tuhan Semesta Alam untuk kebatilan beserta para pengikutnya, agar mereka mengembalikan nyawa ke dalam jasad :
Kamu tidak mengembalikan nyawa itu [kepada tempatnya] jika kamu adalah orang-orang yang benar?, (87)
Maha Benar Allah
(Al-Waaqi'ah)

ولكن المُفترين يريدوا أن يفتنوا المُسلمين عن العقائد الحق في محكم كتاب الله فيكذبوا الله وتحديه بالحق ولذلك تجد المُسلمون يعتقدون بالباطل المُخالف لتحدي الله فتجدهم يعتقدوا أن الباطل يعيد الروح إلى الجسد وإنما قالوا بإذن الله ومن ثم نقول لهم والله الذي لا إله غيره لا يصدق هذا الإفتراء إلا الذين هم كمثل الإنعام لا يتفكرون ولا يتدبرون محكم كتاب الله القرآن العظيم فهم لا يعقلون ويتبعون الإتباع الاعمى من غير تفكر ولا تدبر فهل هذه الرواية او الحديث من عند الله وهل هي مخالفة لمحكم الكتاب أم لا تتعارض معه شئ وبرغم أنها تتعارض مع التحدي من رب العالمين
في محكم كتابه : رْجِعُونَهَا إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ 
صدق الله العظيم

Akan tetapi para pembuat kebohongan itu mahu menipu kaum Muslimin dari akidah-akidah yang benar pada Muhkam Kitabullah dengan mendustakan Allah dan mendustakan tantangan-Nya dengan haq. Sebab itu engkau akan menemukan kaum Muslimin itu mempercayai kebatilan, mempunyai keyakinan yang bertentangan dengan cabaran dan tantangan dari Allah SWT. Engkau akan mendapati mereka mempercayai bahawa kebatilan dapat mengembalikan nyawa kepada jasad, mereka mengatakan itu terjadi hanya dengan izin Allah. Oleh itu kami katakan kepada mereka, demi Allah tiada tuhan yang berhak disembah kecuali Dia, tidak ada yang akan membenarkan kebohongan ini kecuali orang-orang yang mereka itu seperti hewan ternak, yang tidak mentafakkuri dan mentadabburi Muhkam Kitabullah Al-Qur'an yang agung kerana mereka itu tidak memikirkan, serta mengikuti secara membuta-tuli tanpa bertafakkur dan bertadabbur, adakah riwayat atau hadits ini benar-benar dari Allah?, adakah ianya bertentangan dengan Muhkam Kitabullah atau tiada sesuatu apapun yang bertentangan padanya?, meskipun sebenarnya riwayat ini berselisih dan berlawanan dengan cabaran tantangan dari Tuhan Semesta Alam pada muhkam Kitab-Nya:
Kamu tidak mengembalikan nyawa itu [kepada tempatnya] jika kamu adalah orang-orang yang benar?, (87)
Maha Benar Allah
(Al-Waaqi'ah)

فاعتقدوا المُسلمين أن الباطل سيرجع الروح في الجسد إذا صدقوا الباطل
وكذبوا الله سُبحانه الذي يقول للباطل والياءه:
رْجِعُونَهَا إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ 
صدق الله العظيم
lalu kaum Muslimin mempercayai bahawa kebatilan dapat mengembalikan ruh pada jasad, jika demikianmaka mereka telah membenarkan kebatilan dan mendustakan Allah SWT yang berfirman terhadap kebatilan beserta para pengikutnya
Kamu tidak mengembalikan nyawa itu [kepada tempatnya] jika kamu adalah orang-orang yang benar?, (87)
Maha Benar Allah

وصدق الله العظيم وكذب شياطين البشر المُفترين والأنعام من عُلماء المُسلمين الذين صدقوا برواياتهم وكذبوا بكلام الله في القرآن العظيم وقال الله تعالى:
قُلْ جَاءَ الْحَقُّ وَمَا يُبْدِئُ الْبَاطِلُ وَمَا يُعِيدُ (49)
صدق الله العظيم

Maha Benar Allah lagi Maha Agung, sedang telah berdusta syaitan-syaitan manusia yang merekayasa kebohongan beserta hewan ternak dari kalangan alim-ulama kaum Muslimin yang membenarkan riwayat syaitan manusia, lalu mendustakan firman Allah dalam Al-Qur'an yang agung. Allah SWT berfirman:
Katakanlah: "Kebenaran telah datang dan yang bathil itu tidak akan memulai dan tidak [pula] akan mengulangi". (49)
Maha Benar Allah
(Saba')

وأما المسيح عيسى إن مريم الحق صلى الله عليه وآله وسلم فإني أشهد أن الله أيده بمُعجزة إحياء الموتى كونه لا يدعوا الى نفسه وما ينبغي له بل
وقال الله تعالى:
لَقَدْ كَفَرَ الَّذِينَ قَالُوا إِنَّ اللَّهَ هُوَ الْمَسِيحُ ابْنُ مَرْيَمَ وَقَالَ الْمَسِيحُ يَا بَنِي إِسْرَائِيلَ اعْبُدُوا اللَّهَ رَبِّي وَرَبَّكُمْ إِنَّهُ مَنْ يُشْرِكْ بِاللَّهِ فَقَدْ حَرَّمَ اللَّهُ عَلَيْهِ الْجَنَّةَ وَمَأْوَاهُ النَّارُ وَمَا لِلظَّالِمِينَ مِنْ أَنْصَارٍ صدق الله العظيم
Adapun Al-Masih Isa Putra Maryam yang haq, sholawat Allah ke atasnya dan keluarganya salam sejahtera, maka sesungguhnya aku bersaksi bahawa Allah telah menganugerahi dan meneguhkannya dengan mu'jizat dapat menghidupkan orang yang telah mati, kerana Isa AS tidak menyeru kepada dirinya dan kepada sesuatu yang tidak pantas untuknya, bahkan Allah SWT berfirman:
Sesungguhnya telah kafirlah orang-orang yang berkata: "Sesungguhnya Allah adalah Al Masih putera Maryam", padahal Al Masih [sendiri] berkata: "Hai Bani Israil, sembahlah Allah Tuhanku dan Tuhanmu" Sesungguhnya orang yang mempersekutukan [sesuatu dengan] Allah, maka pasti Allah mengharamkan kepadanya surga, dan tempatnya ialah neraka, tidaklah ada bagi orang-orang zalim itu seorang penolongpun. (72) 
Maha Benar Allah
(Al-Maa'idah)

ولذلك ايده الله بمعجزة إحياء الموتى لتكون تصديقاً من الله لما يدعوا إليه المسيح عيسى إبن مريم صلى الله عليه وآل عمران واسلمُ تسليماً 

Sebab itulah Allah telah meneguhkannya dengan anugerah mukjizat boleh menghidupkan orang yang telah mati, agar mu'jizat itu menjadi sebuah pembenaran dari Allah SWT bagi seruan kebenaran Isa Putra Maryam, sholawat Allah ke atasnya beserta keluarga Imron, dan aku sampaikan salam penghormatanku untuk mereka.

والسوآل الذي يطرح نفسه:
فكيف كذلك يؤيد الله بمُعجزة إحياء الموتى للمسيح الكذاب وهو يدعوا الى نفسه فكيف يؤيده الله فيصدق دعوته بمُعجزة من عنده فكيف يقيم الله الحُجة على نفسه سُبحانه فيبطل تحديه بنفسه سُبحانه
ألم يقول الله تعالى: تَرْجِعُونَهَا إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ
صدق الله العظيم

Pertanyaan yang muncul:
Bagaimana terhadap yang demikian ini, Allah dapat meneguhkan dan memperkuat Al-Masih Si Pendusta dengan mu'jizat menghidupkan orang mati untuknya, padahal dia menyeru kepada dirinya? Bagaimana pula Allah dapat meneguhkannya lalu membenarkan seruan Dajjal dengan mu'jizat dari sisi-Nya? Lalu bagaimana pula Allah dapat menegakkan hujjah ke atas Diri-Nya sendiri -Maha Suci Dia-, kemudian membatalkan tantangan-Nya dengan Diri-Nya sendiri? Maha Suci Dia, bukankah Dia berfirman:
Kamu tidak mengembalikan nyawa itu [kepada tempatnya] jika kamu adalah orang-orang yang benar?, (87)
Maha Benar Allah
(Al-Waaqi'ah)


فكيف يُصدقُ الباطل بمُعجزة من عنده فيكذب نفسه سُبحانه وتعالى علوا كبيراً فهل يقبل ذلك العقل والمنطق بل لن يقبل ذلك العقل والمنطق ولذلك تجدوه مُخالف للتحدي في مُحكم كتاب الله {تَرْجِعُونَهَا إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ }
صدق الله العظيم
Jadi, bagaimana pula kebatilan dapat dibenarkan dengan mu'jizat dari sisi-Nya lalu Dia dapat mendustakan Diri-Nya sendiri -Maha Suci Dia- lagi Maha Tinggi, Maha Luhur lagi Maha Agung, adakah yang demikian ini dapat di terima akal dan logik? Padahal yang demikian itu sama sekali tidak masuk akal dan tidak logik, kerana itu kalian mendapati ianya berlawanan dengan cabaran dan tantangan dalam Muhkam Kitab Allah Al-Qur'an
Kamu tidak mengembalikan nyawa itu [kepada tempatnya] jika kamu adalah orang-orang yang benar?, (87)
Maha Benar Allah

أفلا تعلمون انهم لو يرجعونها لصدقوا في دعوتهم للباطل من دونه
ألم يقول الله تعالى: تَرْجِعُونَهَا إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ 
صدق الله العظيم

Bukankah kalian mengetahui bahawa sekiranya mereka dapat mengembalikan nyawa itu kepada jasad, maka mereka benar dalam seruan dakwah mereka menuju kebatilan selain Allah, bukankah Allah SWT berfirman:
Kamu tidak mengembalikan nyawa itu [kepada tempatnya] jika kamu adalah orang-orang yang benar?, (87)
Maha Benar Allah
(Al-Waaqi'ah)

فكيف يكونوا صادقين فيرجعون الروح إلى الجسد سُبحان الله العظيم وتعالى علواً كبيرا بل كفر المًسلمون بالقرآن العظيم وأتبعوا روايات واحاديث الشياطين ويحسبون انهم مهتدون ذلك لأنهم قوم لا يعقلون إلا من رحم ربي وحكم عقله
فأتبع الإمام المهدي الذي يدعوا إلى الحق ويهدي إلى صراطاً مًستقيم 
Lalu bagaimana pula mereka dapat menjadi orang-orang yang benar dengan mengembalikan nyawa ke jasad? Maha Suci Allah yang Maha Agung lagi Maha Tinggi, Maha Luhur lagi Maha Besar. Bahkan kaum Muslimin telah mengingkari Al-Qur'an yang agung dengan mengikuti riwayat-riwayat dan hadits-hadits bikinan syaitan-syaitan, lalu mereka menyangka bahawa mereka mendapat petunjuk. Demikian ini kerana mereka adalah kaum yang tidak memikirkan, kecuali sesiapa yang dirahmati Tuhanku, yang membuat keputusan dengan akalnya lalu bersegera mengikuti Al-Imam Al-Mahdi yang menyeru kepada kebenaran, dan memberi petunjuk ke Jalan Yang Lurus.

وسلامُ على المُرسلين والحمدُ لله رب العالمين
أخوكم الإمام المهدي ناصر محمد اليماني

Salam sejahtera ke atas para Rasul dan
segala puji bagi Allah, Tuhan Semesta Alam.

Saudara kalian, Al-Imam Al-Mahdi
Nasser Mohammed Al-Yamani


No comments:

Post a Comment