Wednesday, November 20, 2013

Akulah Imam Mahdi Al-Muntazar; Maka Sesiapa Yang Mahu Beriman, Hendaklah Dia Beriman Dan Sesiapa Yang Mahu Ingkar, Biarlah Dia Mengingkarinyaأنا المهديّ المنتظر فمن شاء فليؤمن ومن شاء فليكفر

الإمام ناصر محمد اليماني
Imam Nasser Mohammed Al-Yamani
11 - 09 - 2007
مــ
11: 12
م
ـــــــــــــــــــــــــ ــــــ


Akulah Imam Mahdi Al-Muntazar; Maka Sesiapa Yang Mahu Beriman, Hendaklah Dia Beriman Dan Sesiapa Yang Mahu Ingkar, Biarlah Dia Mengingkarinya

بسم الله الرحمن الرحيم

Sholawat serta salam tetap terlimpahkan ke atas seluruh para nabi dan rasul beserta pengikut mereka yang baik lagi setia, juga ke atas sesiapa sahaja dari kalangan orang-orang yang terdahulu maupun orang-orang yang terkemudian yang menyatakan dengan kebenaran, bahawasanya tidak ada tuhan yang berhak disembah kecuali Allah Yang Maha Esa tiada sekutu bagi-Nya, dan tidak membeza-bezakan antara seorang rasul dengan rasul-rasul yang lain serta menyeru ke jalan Allah sedang dia beramal sholeh dan mengatakan sesungguhnya aku ini termasuk kalangan orang-orang yang berserah diri,
amma bad'u..

Wahai sekalian alim-ulama umat, sesungguhnya aku adalah Imam Mahdi Al-Muntazhar, khalifah Allah bagi seluruh manusia yang berasal dari ahlul bayt yang suci, Imam Nasser Mohammed Al-Yamani.

Aku bersaksi bahawa tidak ada tuhan yang berhak disembah kecuali Allah dan aku bersaksi bahawa Nabi Nuh adalah utusan Allah.
Aku bersaksi bahawa tidak ada tuhan yang berhak disembah kecuali Allah dan aku bersaksi bahawa Nabi Ilyas adalah utusan Allah.
Aku bersaksi bahawa tidak ada tuhan yang berhak disembah kecuali Allah dan aku bersaksi bahawa Nabi Hud adalah utusan Allah.
Aku bersaksi bahawa tidak ada tuhan yang berhak disembah kecuali Allah dan aku bersaksi bahawa Nabi Sholeh adalah utusan Allah.
Aku bersaksi bahawa tidak ada tuhan yang berhak disembah kecuali Allah dan aku bersaksi bahawa Nabi Ibrahim adalah utusan Allah.
Aku bersaksi bahawa tidak ada tuhan yang berhak disembah kecuali Allah dan aku bersaksi bahawa Nabi Yunus adalah utusan Allah.
Aku bersaksi bahawa tidak ada tuhan yang berhak disembah kecuali Allah dan aku bersaksi bahawa Nabi Syu'aib adalah utusan Allah.
Aku bersaksi bahawa tidak ada tuhan yang berhak disembah kecuali Allah dan aku bersaksi bahawa Nabi Yusuf adalah utusan Allah.
Aku bersaksi bahawa tidak ada tuhan yang berhak disembah kecuali Allah dan aku bersaksi bahawa Nabi Musa adalah utusan Allah.
Aku bersaksi bahawa tidak ada tuhan yang berhak disembah kecuali Allah dan aku bersaksi bahawa Nabi Daub adalah utusan Allah.
Aku bersaksi bahawa tidak ada tuhan yang berhak disembah kecuali Allah dan aku bersaksi bahawa Al-Masih Isa putera Maryam adalah utusan Allah.
Aku bersaksi bahawa tidak ada tuhan yang berhak disembah kecuali Allah dan aku bersaksi bahawa Nabi Muhammad adalah utusan Allah, penutup para nabi yang diutus kepada seluruh manusia. Tidaklah aku membeza-bezakan antara seorang rasul dengan rasul-rasul yang lain dan aku termasuk di kalangan orang-orang yang berserah diri..

Wahai seluruh alim-ulama umat Islam, di antara orang-orang yang mengatakan bahawa Allah telah memberi keutamaan dan kelebihan kepada Muhammad Rasulullah, dengan ucapan mereka bahawa nama beliau disertakan pada nama-Nya, dengan mengatakan bahawa tidak seorangpun mengucapkan kalimah tauhid
لا إله إلا الله
'Tidak ada tuhan yang berhak disembah selain Allah'
melainkan pastilah nama Rasulullah akan turut disebut dengan berkata
"
وأن محمدا رسول الله"
'dan Nabi Muhammad adalah utusan Allah'.
Tidakkah kalian sadar bahawa sesungguhnya kalian telah membeza-bezakan antara seorang rasul dengan rasul-rasul yang lain, dengan menyisihkan dan meniadakan syahadah untuk para rasul serta kesaksian terhadap perutusan mereka, hinggakan kesaksian tidak ditambahkan pada syahadah kalimat tauhid melainkan kesaksian terhadap perutusan Muhammad Rasulullah
-
صلّى الله عليهم وسلّم أجمعين-?

Jika demikian, sungguh kalian telah menjadikan syahadah ini hanya terbatas kepada nama Nabi Muhammad Rasulullah, dengan ucapan kalian bahawa tiadalah disebut nama Allah dengan kalimat tauhid melainkan pasti disertakan pula nama Muhammad Rasulullah
))
لا إله إلا الله محمد رسول الله((
Sekiranya ia seperti yang kalian duga, bahawasanya tiadalah yang demikian itu melainkan hanya untuk Nabi Muhammad Rasulullah SAW, maka sebenarnya kalian telah mengingkari kesaksian yang benar bagi seluruh utusan Allah, dan kalian telah membeza-bezakan antara seorang rasul dengan rasul-rasul yang lain, sedang kalian tidak menyadari bahawa kalian telah melakukan kesalahan yang besar, dan jatuh terjebak dalam pengingkaran terhadap para utusan Allah, disebabkan berlebih-lebihan dan terlampau ta'dzim terhadap Nabi Muhammad Rasulullah, padahal baginda telah mencegah kalian dari berlebih-lebihan dan terlampau ta'dzim terhadap baginda SAW tanpa ada alasan yang benar. Bahkan kalian telah menyekutukan Allah kerana kalian mengharapkan syafa'at dari Nabi Muhammad Rasulullah untuk kalian di hadapan Allah. Apakah kalian mengira bahawa Nabi Muhammad Rasulullah mengasihi kalian lebih dari Allah yang paling pengasih di antara para pengasih? Kalian telah tersasar dari jalan Tuhan yang Maha Perkasa lagi Maha Terpuji, seperti tersasarnya umat Nasrani sebelum kalian yang telah berlebih-lebihan memuji Al-Masih Isa serta menyatakan terhadapnya dan ibunya tidak dengan alasan yang benar.

Wahai seluruh kaum muslimin, bahawasanya kebanyakan dari kalian tidaklah beriman kepada Allah melainkan mereka dalam keadaan mempersekutukan Tuhan mereka dengan menyembah hamba-hamba Allah yang didekatkan pada-Nya. Kalian menyembah mereka agar mereka mendekatkan kalian kepada Allah dengan sedekat-dekatnya, supaya kelak mereka memberi syafaat kepada kalian di hadapan-Nya -kecuali sesiapa yang dirahmati Tuhanku di kalangan kalian-, lalu jadilah perumpamaan kalian itu seperti perumpamaan orang-orang yang menyembah berhala yang berdoa dan berharap kepada berhala sesembahannya, selain dari berharap kepada Allah. Adakah kalian mengetahui rahasia dari pengagungan dan penyembahan terhadap berhala? Sesungguhnya penyembahan terhadap berhala itu berdasarkan ikut-ikutan dari singkat dan dangkalnya pemikiran yang kagum terhadap patung-patung hamba Allah yang didekatkanNya, sehingga cara penyembahan yang keliru lagi menyesatkan ini terus menerus diikuti dari generasi ke generasi seterusnya. Mereka mengatakan bahawa sesungguhnya kami mendapati bapak-bapak kami berbuat seperti itu lalu berserah dan mengembalikan pengetahuan terhadap yang demikian kepada bapak-bapak mereka yang terdahulu, kerana mereka tahu asal usul bermulanya pengagungan dan penyembahan terhadap patung-patung berhala ini terjadi. Padahal sesungguhnya Allah telah menyatakan di dalam Al-Qur'an bahawa patung-patung berhala ini sebenarnya adalah (gambaran/ukiran) hamba-hamba Allah dari umat terdahulu yang didekatkanNya lagi dimuliakanNya. Allah Ta'ala berfirman:

قُلِ ادْعُوا الَّذِينَ زَعَمْتُم مِّن دُونِهِ فَلَا يَمْلِكُونَ كَشْفَ الضُّرِّ عَنكُمْ وَلَا تَحْوِيلًا ﴿٥٦﴾ أُولَٰئِكَ الَّذِينَ يَدْعُونَ يَبْتَغُونَ إِلَىٰ رَبِّهِمُ الْوَسِيلَةَ أَيُّهُمْ أَقْرَبُ وَيَرْجُونَ رَحْمَتَهُ وَيَخَافُونَ عَذَابَهُ ۚ إِنَّ عَذَابَ رَبِّكَ كَانَ مَحْذُورًا ﴿٥٧﴾
صدق الله العظيم [الإسراء]

Katakanlah(wahai Muhammad kepada kaum musyrik): Serukanlah orang-orang yang kalian dakwa (boleh memberi syafaat) selain dari Allah, maka sudah tentu mereka tidak berkuasa menghapuskan bahaya daripada kalian dan tidak dapat memindahkannya.(56) Orang-orang yang mereka seru itu, masing-masing mereka mencari jalan untuk mendekatkan diri kepadaTuhannya (dengan beribadat), sekali pun orang yang lebih dekat kepada Tuhannya, serta mereka pula mengharapkan rahmatNya dan gerun takut akan azabNya; sesungguhnya azab Tuhanmu itu adalah (perkara yang semestinya) ditakuti.(57)


Maknanya, patung-patung itu sebenarnya adalah merupakan gambaran / ukiran yang mereka buat untuk mengenang hamba-hamba Allah yang mulia setelah kewafatan mereka. Semuanya (hamba-hamba Allah yang dimuliakanNya dandidekatkan-Nya) tidak mengetahui bahawa orang-orang itu telah membuatkan patung untuk kenangan setelah mereka tiada lalu kemudian berdoa kepada patung itu selain Allah. Sekiranya hamba-hamba Allah yang dimuliakanNya dan didekatkan-Nya itu masih hidup, pastilah mereka telah mencegah orang-orang itu berbuat demikian akan tetapi, terlampau ta'dzim dan berlebih-lebihan mengagungkan tanpa kebenaran itu hanya akan berlaku setelah kematian orang-orang mulia tersebut, di mana mereka sama sekali tidak tahu-menahu tentang perkara itu.
Allah Ta'ala berfirman:

وَيَوْمَ نَحْشُرُهُمْ جَمِيعًا ثُمَّ نَقُولُ لِلَّذِينَ أَشْرَكُوا مَكَانَكُمْ أَنتُمْ وَشُرَكَاؤُكُمْ ۚ فَزَيَّلْنَا بَيْنَهُمْ ۖ وَقَالَ شُرَكَاؤُهُم مَّا كُنتُمْ إِيَّانَا تَعْبُدُونَ ﴿٢٨﴾ فَكَفَىٰ بِاللَّهِ شَهِيدًا بَيْنَنَا وَبَيْنَكُمْ إِن كُنَّا عَنْ عِبَادَتِكُمْ لَغَافِلِينَ ﴿٢٩﴾
صدق الله العظيم [يونس]

[Ingatlah]suatu hari [ketika itu] Kami mengumpulkan mereka semuanya, kemudian Kami berkata kepada orang-orang yang mempersekutukan [Tuhan]:"Tetaplah kamu dan sekutu-sekutumu di tempatmu itu". Lalu Kami pisahkan mereka dan berkatalah sekutu-sekutu mereka:"Kamu sekali-kali tidak pernah menyembah kami.(28) Dan cukuplah Allah menjadi saksi antara kami dengan kamu, bahwa kami tidak tahu-menahu tentang penyembahan kamu [kepada kami]".(29)

Akan tetapi orang-orang yang menyembah dan mengagungkan hamba-hamba Allah yang soleh, yakni hamba-hamba Allah yang dimuliakanNya dan didekatkan-Nya ini, mereka ini bertujuan agar hamba-hamba Allah yang soleh ini dapat mendekatkan diri mereka dengan lebih dekat lagi disisi Allah. Demikian juga di hari kiamat kelak, mereka mengharapkan syafaat dari hamba-hamba Allah yang dimuliakanNya dan didekatkan-Nya ini. Allah SWT berfirman:

{هَلْ يَنظُرُونَ إِلَّا تَأْوِيلَهُ يَوْمَ يَأْتِي تَأْوِيلُهُ يَقُولُ الَّذِينَ نَسُوهُ مِنْ قَبْلُ قَدْ جَاءَتْ رُسُلُ رَبِّنَا بالحقّ فَهَلْ لَنَا مِنْ شُفَعَاءَ فَيَشْفَعُوا لَنَا أَوْ نردّ فَنَعْمَلَ غَيْرَ الَّذِي كُنَّا نَعْمَلُ قَدْ خَسِرُوا أَنفُسَهُمْ وَضَلَّ عَنْهُمْ مَا كَانُوا يَفْتَرُونَ}
صدق الله العظيم [الأعراف: 53]

Tiadalah mereka menunggu-nunggu kecuali [terlaksananya kebenaran] Al Qur’an itu. Pada hari datangnya kebenaran pemberitaan Al Qur’an itu, berkatalah orang-orang yang melupakannya sebelum itu: "Sesungguhnya telah datang rasul-rasul Tuhan kami membawa yang hak, maka adakah bagi kami pemberi syafa’at yang akan memberi syafa’at bagi kami, atau dapatkah kami dikembalikan [ke dunia] sehingga kami dapat beramal yang lain dari yang pernah kami amalkan?" Sungguh mereka telah merugikan diri mereka sendiri dan telah lenyaplah dari mereka tuhan-tuhan yang mereka ada-adakan.(53)


Akan tetapi mereka (hamba-hamba Allah yang dimuliakanNya dan didekatkan-Nya) ini, tidak dapat melihat para penyembah dan pengagung itu ada di antara mereka. Ini kerana keadaan mereka (hamba-hamba Allah yang dimuliakanNya dan didekatkan-Nya) itu, tidaklah seperti para penyembah dan pengagung yang kafir, dan mereka juga bukanlah orang-orang yang menyekutukan Allah, bahkan mereka adalah hamba-hamba Allah yang dimuliakanNya dan didekatkan-Nya. Firman Allah SWT:

{وَلَقَدْ جِئْتُمُونَا فُرَادَىٰ كَمَا خَلَقْنَاكُمْ أَوَّلَ مَرَّةٍ وَتَرَكْتُم مَّا خَوَّلْنَاكُمْ وَرَاءَ ظُهُورِكُمْ ۖ وَمَا نَرَىٰ مَعَكُمْ شُفَعَاءَكُمُ الَّذِينَ زَعَمْتُمْ أَنَّهُمْ فِيكُمْ شُرَكَاءُ ۚ لَقَد تَّقَطَّعَ بَيْنَكُمْ وَضَلَّ عَنكُم مَّا كُنتُمْ تَزْعُمُونَ}
صدق الله العظيم [الأنعام]

Dan sesungguhnya kalian pasti datang kepada Kami sendiri-sendiri sebagaimana kalian Kami ciptakan pada mulanya, dan kalian tinggalkan di belakang kalian [di dunia] apa yang telah Kami kurniakan kepada kalian; dan Kami tiada melihat beserta kalian pemberi syafa’at yang kalian anggap bahwa mereka itu sekutu-sekutu Tuhan di antara kalian. Sungguh telah terputuslah [pertalian] antara kalian dan telah lenyap daripada kalian apa yang dahulu kalian anggap [sebagai sekutu Allah].(94)

Demikianlah Allah memisahkan antara mereka dan memperlihatkan mereka kepada sekutu-sekutu mereka, supaya mereka dapat mendengar respon dari sekutu-sekutu mereka (yang mereka agungkan) dahulu, yang pastinya mengingkari penyembahan serta pengagungan mereka kerana para sekutu(yang mereka agung-agungkan) itu sama sekali berbeza dengan mereka.

وَيَوْمَ نَحْشُرُهُمْ جَمِيعًا ثُمَّ نَقُولُ لِلَّذِينَ أَشْرَكُوا مَكَانَكُمْ أَنتُمْ وَشُرَكَاؤُكُمْ ۚ فَزَيَّلْنَا بَيْنَهُمْ ۖ وَقَالَ شُرَكَاؤُهُم مَّا كُنتُمْ إِيَّانَا تَعْبُدُونَ ﴿٢٨﴾ فَكَفَىٰ بِاللَّهِ شَهِيدًا بَيْنَنَا وَبَيْنَكُمْ إِن كُنَّا عَنْ عِبَادَتِكُمْ لَغَافِلِينَ ﴿٢٩﴾
صدق الله العظيم [يونس]

[Ingatlah]suatu hari [ketika itu] Kami mengumpulkan mereka semuanya, kemudian Kami berkata kepada orang-orang yang mempersekutukan [Tuhan]:"Tetaplah kamu dan sekutu-sekutumu di tempatmu itu". Lalu Kami pisahkan mereka dan berkatalah sekutu-sekutu mereka: "Kamu sekali-kali tidak pernah menyembah kami. (28) Dan cukuplah Allah menjadi saksi antara kami dengan kamu, bahwa kami tidak tahu-menahu tentang penyembahan kamu [kepada kami]". (29)

Maha Benar Allah

Wahai sekalian manusia, sesungguhnya aku-lah Al-Mahdi yang ditunggu-tunggu. Khalifah Allah untuk sekalian manusia. Aku seru kalian agar menyembah Allah Tuhanku dan Tuhan kalian yang Maha Esa tiada sekutu bagi-Nya, serta janganlah kalian menyekutukan-Nya dengan sesuatu apapun. Ketahuilah oleh kalian semua bahawasanya Allah tidak mengampunkan dosa menyekutukan-Nya, dan ketahuilah oleh kalian bahawasanya tidaklah beriman kebanyakkan dari kalian melainkan mereka dalam keadaan syirik terhadap Tuhan mereka dengan pengagungan dan penyembahan mereka terhadap hamba-hamba Allah yang sholeh. Sesungguhnya kami telah terangkan yang demikian ini kepada kalian dengan sejelas-jelasnya dari Al-Quran bagi Ulul-Albab (orang-orang yang empunya pemikiran), adakah lagi yang dapat mengambil pelajaran selain mereka (ulul albab) yang ahli berfikir lagi mempunyai pemikiran yang cemerlang ini?

Sesungguhnya aku peringatkan kalian wahai sekalian Yahudi, kaum Muslimin, kaum Nasrani dan manusia seluruhnya agar tidak menyekutukan Allah dengan sesuatu apapun. Aku peringatkan kalian dengan siksaan yang dahsyat dari sisi-Nya dan aku tidak tahu apa yang akan Allah perbuat terhadap kalian selepas lewat seribu saat Qomariyah sejak dari malam Sabtu, malam kelahiran hilal Syawal tahun 1428 Hijriyah. Samaada Dia akan membinasakan sesiapa yang Dia inginkan ataupun Dia akan memberi tangguh kepadanya sehingga sampai waktu yang ditetapkan jika Dia menghendaki yang demikian.

Dan kelak aku akan katakan sesuatu pada kalian. Mengapa kalian mengingkari perintahku dengan tidak mendustakan dan tidak pula membenarkan, sedang kalian masih tetap sahaja selalu bimbang dan ragu-ragu, hinggakan ada salah seorang dari kalian takut untuk bersaksi bahawasanya akulah Al-Mahdi Al-Muntazhar. Lalu kerana itu dia tidak menjelaskan kepada orang-orang bahawa akulah Imam Mahdi yang dinanti-nantikan kerana dia takut terhina. Padahal, kehinaan itu tertimpa diriku sendiri dan tidak tertimpa padanya sedikitpun dari kehinaan. Kerana jika sekiranya aku dusta, maka dosa kedustaan itu akan menimpa diriku. Akan tetapi sekiranya aku benar, maka kemanakah tempat kalian lari wahai orang yang mendustakan perkara urusan Imam Mahdi khalifah Allah untuk semua manusia, dari keturunan ahlul bayt yang suci? Aku menyeru kalian agar menyembah Allah seperti selayaknya Dia disembah, lalu ada di antara kalian yang melaknat Imam Mahdi Al-Muntazhar dan ada pula yang menyifatkanku gila. Sesiapa dari anggota forum yang membiarkan balasan orang yang melaknat Imam Mahdi Nasser Mohammed Al-Yamani di forumnya, maka dia juga dikalangan orang-orang yang dilaknat. Ini kerana orang yang meredhai sesuatu perkara adalah sama seperti pelaku perkara tersebut. Jadi, orang yang membiarkan kejahatan, adalah sama seperti pelaku kejahatan tersebut, kecuali jika dia belum mengetahui bahawa ada seseorang telah melaknatku atau mencercaku, maka tiada dosa bagi orang yang setelah dia mengetahui yang demikian, lalu segera menghapusnya dari forum itu. Aku mengetahui bahawasanya ada sebahagian dari ahli forum yang membiarkan orang-orang melaknat Imam Mahdi Al-Muntazhar Nasser Mohammed Al-Yamani kerana orang itu takut kepada selain Allah. Dia berkata di dalam dirinya: “Aku akan membiarkan orang-orang mencercanya supaya yang demikian itu menjadi hujjah bagiku agar mereka tahu bahawa aku tidak puas dan yakin dengannya kerana aku membiarkan kata-katanya di forum, dan bahawa seandainya aku telah yakin dan puas bahawa dia benar-benar Imam Mahdi Al-Muntazhar, pasti aku tidak akan membiarkan balasan serta jawaban dari orang-orang yang mencaci-makinya, dan apabila telah jelas bagi mereka bahawa dia adalah Imam Mahdi yang ditunggu-tunggu, maka akan ada kebanggaan untukku kelak kerana aku termasuk orang-orang yang menyebarkan khabar berita sebelum tiba waktu kemunculan”. Maka aku katakan kepadanya:Hei orang, dengarkan ini! Demi Allah, tidaklah engkau meninggalkan pembicaraanku kecuali kerana engkau takut kelak aku menjadi Imam Mahdi Al-Muntazar, dan selagimana engkau membiarkan jawaban balasan dari orang-orang yang melaknat dan mencercaku, selagi itulah tiada ganjaran apapun bagimu. Orang yang meredhai sesuatu perkara adalah sama seperti pelaku perkara tersebut. Orang yang membiarkan kejahatan, adalah sama seperti pelakunya. Kami tidak ada keperluan dengan orang-orang yang semisal denganmu. Seandainya engkau tidak gentar berjuang di jalan Allah menghadapi celaan orang-orang yang suka mencela, pasti engkau akan menyebarkan khabar berita gembira kemunculan Al-Mahdi terang-terangan. Pasti engkau tidak akan membiarkan orang melaknat dan mencerca Nasser Mohammed Al-Yamani. Aku tahu bahawa kebanyakan dari kalian berada dalam kebingungan penuh tanda-tanya terhadap perkaraku ini. Mereka takut aku menjadi Imam Mahdi Al-Muntazhar sedang mereka berpaling dari urusanku bahkan kaum Syiah yang paling banyak melaknat, ada di antara mereka yang takut aku menjadi Imam Mahdi Al-Muntazhar. Mereka berharap agar aku tidak menjadi Imam Mahdi Al-Muntazhar. Tahukah kalian mengapa? Ini kerana akidah mereka dalam urusan Imam Muhammad Al-Hasan Al-'Askari, diantara orang-orang yang diberitahukan terhadap urusanku ini, telah mulai bergoncang.

Maka aku katakan kepada mereka: Demi Allah, Dia tidak menunjukkan kebenaran kepada orang-orang yang tidak mahu Nasser Mohammed Al-Yamani benar-benar menjadi Imam Mahdi Al-Muntazhar, dan mereka menginginkan agar jalan Allah menjadi bengkok sesuai keinginan mereka, bukan mengikuti kehendak Allah dan tidak mengikuti pilihan-Nya, padahal mereka mengetahui bahawasanya kekhalifahan itu bukanlah dengan syura, tidak pula dengan pemusyawaratan bahkan kekhalifahan merupakan sebuah pilihan yang dibuat oleh Allah. Lalu Dia menganugerahkan tambahan keluasan ilmu pengetahuan kepada sesiapa yang dipilih-Nya, hinggakan pilihan-Nya itu tidak perlu lagi kepada ilmu dari orang-orang lain sedikitpun kerana merekalah sebenarnya yang berhajat padanya. Lihatlah mereka ini, orang-orang yang telah menyalahi perintah Allah, kerana mereka telah memilih seorang anak kecil, sesuai sangkaan mereka tanpa pengetahuan, tanpa petunjuk dan tanpa bukti yang nyata. Bahkan Allah tidak menurunkan sebuah keterangan pun tentang perkara itu. Apakah mereka menyangka bahawa imam yang pertama mesti menurunkan imam yang akan datang sesudahnya! Adakah dalam urusan warisan turun-temurun, anak mesti mewarisi bapa?! Maka aku katakan: Sekiranya si anak memang layak untuk itu seperti Nabi Sulaiman, maka sudah semestinyalah seperti itu, atau Allah menangguhkan sehingga sampai batas waktu yang ditentukan, kerana sesungguhnya ketetapan Allah itu pasti datang di dalam kitab yang tertulis, maka bertakwalah kalian kepada Allah wahai seluruh kelompok Syiah. Aku tantang kalian semua dengan ilmu dan petunjuk, aku cabar kalian dengan kitab yang nyata, dengan pemberitaan Allah dalam Al-Qur'an yang agung. Sekiranya aku dapat menguasai dan mengalahkan kalian, maka jelaslah bagi kalian akan kebenaran, andai kalian benar-benar inginkan kebenaran. Dan sekiranya kalian dapat mengalahkanku dengan Al-Qur'an yang agung, maka terbukti bagi kalian bahawa orang yang bernama Nasser Mohammed Al-Yamani tidak dikurniakan Allah keluasan ilmu, andai kalian orang yang benar. Sekiranya aku dapat mengalahkan dan mematahkan hujjah kalian dengan benar, maka tahulah kalian bahawa aku-lah Imam Mahdi Al-Muntazhar, khalifatullah bagi sekalian manusia, Imam ke-12 dari ahlul bayt yang disucikan. Jika sekiranya bangkit kesombongan dalam diri kalian sehingga menyebabkan kalian melakukan dosa, setelah jelas bagi kalian bahawa perkara ini benar, maka aku khuatir jika Allah mengubah siapa-siapa yang Dia inginkan di antara kalian, menjadi sebagaimana yang Dia perbuat terhadap kaum Yahudi, dengan mengubah sebahagian mereka menjadi babi. Maka berwaspadalah kalian, merasa takutlah terhadap Allah dan ketahuilah bahawa barangsiapa yang telah jelas kebenaran baginya lalu dia berpaling dari kebenaran itu kerana tidak sesuai dengan hawa nafsunya, maka sesungguhnya dia telah mendapat murka dariAllah dengan kemurkaan yang dahsyat.

Dan aku peringatkan kepada kalian wahai kelompok Syiah yang berdoa kepada Imam Mahdi Al-Muntazhar beserta ahlul baytnya selain Allah, maka sesungguhnya kalian telah mempersekutukan Allah. Imam Mahdi dan ahlul baytnya sama sekali tidak akan dapat membantu kalian dari Allah. Dia akan menyiksa kalian dengan siksaan yang tiada taranya kerana Dia tidak mengampunkan dosa jika Dia dipersekutukan, sesungguhnya aku benar-benar seorang pemberi peringatan yang nyata. Janganlah kalian mentafsirkan Al-Quran mengikuti hawa nafsu kalian dengan mengatakan terhadap Allah sesuatu yang kalian tidak ketahui, sesungguhnya aku benar-benar pemberi amaran yang jelas.

Wahai sekalian ahli Sunnah, wahai yang mengikuti kebanyakan dari hadits-hadits Yahudi yang jelas-jelas bertentangan dengan Al-Quran, bukankah Allah telah mengajarkan kepada kalian bahawa Al-Quran adalah satu-satunya rujukan bagi hadits-hadits Rasulullah SAW, dan Allah juga telah mengabarkan bahawa setiap hadits yang bukan dari sisi Allah, maka kalian akan dapati pertentangan dan perselisihan yang banyak di antara hadits tersebut dengan Al-Quran!? Ataukah kalian wahai sekalian ahli Sunnah berpendapat bahawa aku telah mentafsirkan ayat ini dengan prasangka, yang sama sekali tidak memberi manfaat untuk menggapai kebenaran? Oleh itu, seandainya kalian mampu untuk mendatangkan penjelasan yang lebih baik dari penjelasanku terhadap ayat ini, dan kalian dapat menghadirkan keterangan yang lebih mantap dari keteranganku ini, maka kalian telah dapat mengalahkan Nasser Mohammed Al-Yamani dengan sebenar-benarnya, dan kitab Al-Quran tidak dijadikan oleh Allah sebagai rujukan bagi hadits-hadits sunnah nabi SAW. Jika kalian benar-benar mampu, maka sungguh kalian telah melenyapkan senjata orang yang bernama Nasser Mohammed Al-Yamani. Demikian ini kerana, satu-satunya senjata Nasser Mohammed adalah Al-Qur'an, agar ianya menjadi rujukan utama bagi mengetahui keshahihan hadits-hadits yang direkayasa supaya sunnah Rasulullah SAW yang benar, yaitu yang tidak beliau SAW ucapkan mengikuti hawa nafsunya dapat dipertahankan. Kelak aku akan tuliskan keterangan mengenai ayat ini lagi, dan aku bersaksi kepada Allah, dan seluruh pengikutku beserta orang-orang yang membenarkanku juga bersaksi, dan Allah-lah yang Maha Mengetahui kejujuran mereka. Demikian juga aku bersaksi kepada seluruh umat Islam, sekiranya kelompok Ahlus Sunnah atau kelompok Syi'ah, ataupun seluruh para alim-ulama mazhab Islam ingin mematahkan dan mengekang ucapan-ucapanku, maka datangkanlah ta'wil bagi ayat ini, yang lebih baik dari ta'wilanku, dan lebih sempurna tafsirannya, jadi dengan demikian, terbuktilah bagi umat Islam bahawa aku bukan Al-Mahdi Al-Muntazhar, nanti aku akan jadikan ayat ini khusus bagi yang ingin membungkam lisanku, tahukah engkau mengapa? Demikian ini kerana jika aku dapat mengalahkan kalian dengan ayat ini, dan dengannya aku kekang lisan kalian (tidak mampu jawab), maka kami telah membuktikan bahawa Al-Qur'an itu dijaga Allah dari sebarang perubahan, agar kitab itu menjadi rujukan utama bagi umat Islam, pada segala sesuatu yang mereka perselisihkan dari hadits-hadits Nabi SAW. Lalu setelah mereka berpuas hati dan menerima bahawa Al-Qur'an benar-benar merupakan rujukan utama, dimana ianya merupakan rujukan utama yang menjadi batu ujian bagi para ulama hadits, maka barulah setelah itu Nasser Al-Yamani dapat membuat penyaringan dan penapisan terhadap hadits-hadits dan riwayat-riwayat yang tercatat, jadi dapatlah Imam Mahdi menetapkan yang haq dan membatalkan yang batil, kemudian menetapkan sebuah keputusan di antara ulama kaum muslimin pada segala sesuatu yang mereka perselisihkan. Maka kemarilah kalian agar kita jadikan seluruh alim-ulama kaum muslimin yang terpelajar sebagai saksi di antara kita dengan kebenaran. Sekiranya kalian dapati alim-ulama itu tidak mampu mengingkari bayan yang haq, maka tahulah kalian semua wahai pencari kebenaran, bahawa sesungguhnya aku adalah Imam Mahdi, bagi sesiapa yang ingin untuk mengikuti kebenaran, dan sekiranya mereka dapat mengalahkanku, maka cukuplah bagi kaum muslimin mengetahui bahawa aku telah menyesatkan mereka tanpa ilmu dan petunjuk.

Sekarang, aku tujukan kepada kalian ayat yang membuktikan bahawa kitab Al-Qur'an itu, Allah telah menjadikannya sebagai sumber rujukan utama, batu ujian terhadap segala sesuatu yang mereka perselisihkan, dari hadits-hadits Sunnah Nabi SAW. Allah SWT berfirman:

وَيَقُولُونَ طَاعَةٌ فَإِذَا بَرَزُوا مِنْ عِندِكَ بَيَّتَ طَائِفَةٌ مِّنْهُمْ غَيْرَ الَّذِي تَقُولُ ۖ وَاللَّهُ يَكْتُبُ مَا يُبَيِّتُونَ ۖ فَأَعْرِضْ عَنْهُمْ وَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ ۚ وَكَفَىٰ بِاللَّهِ وَكِيلًا ﴿٨١﴾ أَفَلَا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ ۚ وَلَوْ كَانَ مِنْ عِندِ غَيْرِ اللَّهِ لَوَجَدُوا فِيهِ اخْتِلَافًا كَثِيرًا ﴿٨٢﴾ وَإِذَا جَاءَهُمْ أَمْرٌ مِّنَ الْأَمْنِ أَوِ الْخَوْفِ أَذَاعُوا بِهِ ۖ وَلَوْ رَدُّوهُ إِلَى الرَّسُولِ وَإِلَىٰ أُولِي الْأَمْرِ مِنْهُمْ لَعَلِمَهُ الَّذِينَ يَسْتَنبِطُونَهُ مِنْهُمْ ۗ وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ لَاتَّبَعْتُمُ الشَّيْطَانَ إِلَّا قَلِيلًا ﴿٨٣﴾ صدق الله العظيم [النساء]

Dan mereka [orang-orang munafik] mengatakan: "[Kewajiban kami hanyalah] ta’at". Tetapi apabila mereka telah pergi dari sisimu, sebahagian dari mereka mengatur siasat di malam hari[mengambil keputusan] lain dari yang engkau katakan. Allah menulis siasat yang mereka atur di malam hari itu, maka berpalinglah kamu dari mereka dan tawakkallah kepada Allah. Cukuplah Allah menjadi Pelindung. (81) Maka apakah mereka tidak memperhatikan Al Qur’an? Kalau kiranya Al Qur’an itu bukan dari sisi Allah, tentulah mereka mendapat pertentangan yang banyak di dalamnya. (82) Dan apabila datang kepada mereka suatu berita tentang keamanan ataupun ketakutan, mereka lalu menyiarkannya. Dan sekiranya mereka menyerahkannya kepada Rasul dan Ulil Amri di antara mereka, tentulah orang-orang yang ingin mengetahui kebenarannya [akan dapat] mengetahuinya dari mereka [Rasul dan Ulil Amri]. Kalau tidaklah karena karunia dan rahmat Allah kepada kalian, tentulah kalian mengikuti syaitan, kecuali sebahagian kecil sahaja [di antaramu]. (83)
Maha Benar Allah SWT

Wahai seluruh alim-ulama umat, sesungguhnya aku tidak menafsirkan Al-Qur'an dengan pendapatku sendiri, menyebabkan aku mengatakan terhadap Allah mengenai sesuatu yang aku tidak mengetahuinya, jadi kemarilah agar kita dapat mengetahui kebenaran mengenai ta'wil bagi ayat ini, pemberitaan Allah yang menerangkan pemberitaan itu sendiri, maka pemberitaan yang mana lagikah setelah ini kalian akan beriman?

Ketahuilah bahawa mereka ini, yaitu orang-orang yang apabila selesai majlis bersama Nabi SAW, lalu setelah itu mereka mengatur siasat dan membuat rencana-rencana, merekayasa hadits-hadits yang tidak diucapkan oleh Nabi SAW. Mereka adalah sekelompok dari orang Yahudi yang datang kepada Muhammad Rasulullah SAW dan berkata di hadapan Nabi SAW, “Kami bersaksi bahawa tidak ada Tuhan yang berhak disembah kecuali Allah dan kami bersaksi bahawa Muhammad adalah utusan Allah” dengan berdusta, agar mereka ini menjadi termasuk di kalangan para sahabat Rasulullah SAW secara luarannya sahaja, agar mereka ini kelak menjadi para periwayat hadits kerana mereka tidak mampu menipu kaum muslimin melainkan setelah mereka masuk Islam. Seandainya mereka tidak masuk Islam, nescaya kaum muslimin tidak akan menerima sesuatu apapun dari mereka. Sebab itulah mereka menyembunyikan dengan rapi keimanan sebenar mereka dengan menjadikan sumpah-sumpah mereka sebagai perisai, agar mereka dapat melakukan makar tipu daya mereka yang bertentangan dengan Rasulullah SAW pada kesempatan yang sesuai, dengan pemberitaan-pemberitaan yang jelas lagi nyata bertentangan dengan Kitabullah dan sunnah Rasul-Nya yang haq. Firman Allah SWT
وقالالله تعالى:
 إِذَا جَاءَكَ الْمُنَافِقُونَ قَالُوا نَشْهَدُ إِنَّكَ لَرَسُولُ اللَّهِ ۗ وَاللَّهُ يَعْلَمُ إِنَّكَ لَرَسُولُهُ وَاللَّهُ يَشْهَدُ إِنَّ الْمُنَافِقِينَ لَكَاذِبُونَ ﴿١﴾ اتَّخَذُوا أَيْمَانَهُمْ جُنَّةً فَصَدُّوا عَن سَبِيلِ اللَّهِ ۚ إِنَّهُمْ سَاءَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ ﴿٢﴾ ذَٰلِكَ بِأَنَّهُمْ آمَنُوا ثُمَّ كَفَرُوا فَطُبِعَ عَلَىٰ قُلُوبِهِمْ فَهُمْ لَا يَفْقَهُونَ ﴿٣﴾ وَإِذَا رَأَيْتَهُمْ تُعْجِبُكَ أَجْسَامُهُمْ ۖ وَإِن يَقُولُوا تَسْمَعْ لِقَوْلِهِمْ ۖ كَأَنَّهُمْ خُشُبٌ مُّسَنَّدَةٌ ۖ يَحْسَبُونَ كُلَّ صَيْحَةٍ عَلَيْهِمْ ۚ هُمُ الْعَدُوُّ فَاحْذَرْهُمْ ۚ قَاتَلَهُمُ اللَّهُ ۖ أَنَّىٰ يُؤْفَكُونَ ﴿٤﴾
صدق الله العظيم [المنافقون]

Apabila orang-orang munafik datang kepadamu, mereka berkata: "Kami mengakui, bahwa sesungguhnya kamu benar-benar Rasul Allah". Dan Allah mengetahui bahwa sesungguhnya kamu benar-benar Rasul-Nya; dan Allah mengetahui bahwa sesungguhnya orang-orang munafik itu benar-benar orang pendusta. (1) Mereka itu menjadikan sumpah mereka sebagai perisai, lalu mereka menghalangi [manusia] dari jalan Allah. Sesungguhnya amat buruklah apa yang telah mereka kerjakan. (2)Yang demikian itu adalah karena bahwa sesungguhnya mereka telah beriman, kemudian menjadi kafir [lagi] lalu hati mereka dikunci mati; karena itu mereka tidak dapat mengerti. (3) Dan apabila kamu melihat mereka, tubuh-tubuh mereka menjadikan kamu kagum. Dan jika mereka berkata kamu mendengarkan perkataan mereka. Mereka adalah seakan-akan kayu yang tersandar. Mereka mengira bahwa tiap-tiap teriakan yang keras ditujukan kepada mereka. Mereka itulah musuh [yang sebenarnya], maka waspadalah terhadap mereka; semoga Allah membinasakan mereka. Bagaimanakah mereka sampai dipalingkan [dari kebenaran]? (4)

Maha Benar Allah dengan segala firman-Nya

Jika demikian wahai kaumku, selesailah usaha-usaha individu yang terkemuka dari kalangan Yahudi ini, bahkan mereka sebenarnya adalah dari kalangan alim-ulama Yahudi yang mengubah kalamullah setelah mereka memahaminya, padahal mereka kenal dan mengetahui bahawa Muhammad SAW adalah utusan Allah, seperti mereka mengenal anak-anak mereka. Jika mereka melihat jalan kebenaran, mereka tidak mau menempuhnya kerana mereka tahu itu adalah kebenaran dari Tuhan mereka, dan jika mereka melihat jalan kesesatan itu, mereka menempuh kerana mereka tahu itu jalan sesat.

Maka sekelompok dari mereka telah datang kepada Muhammad Rasulullah SAW dan mengumumkan keislaman mereka, akan tetapi Allah SWT telah memberitahukan kepada rasul-Nya bahawa mereka itu berdusta. Mereka hanya menjadikan sumpah-sumpah mereka sebagai perisai agar mereka dapat menghalang-halangi manusia dari jalan Allah, namun begitu Allah SWT melarang Muhammad hamba-Nya dan utusan-Nya dari mengusir orang-orang Yahudi ini, dan Allah SWT hanya memperingatkan agar mewaspadai mereka supaya mereka ini tidak memfitnah Rasulullah SAW melalui apa-apa yang diwahyukan kepada baginda. Bukti bahawa Allah SWT tidak memerintahkan Rasul-Nya mengusir mereka adalah
firman-Nya SWT:

وَيَقُولُونَ طَاعَةٌ فَإِذَا بَرَزُوا مِنْ عِندِكَ بَيَّتَ طَائِفَةٌ مِّنْهُمْ غَيْرَ الَّذِي تَقُولُ ۖ وَاللَّهُ يَكْتُبُ مَا يُبَيِّتُونَ ۖ فَأَعْرِضْ عَنْهُمْ وَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ ۚ وَكَفَىٰ بِاللَّهِ وَكِيلًا ﴿٨١﴾
صدق الله العظيم [النساء]

..maka berpalinglah kamu dari mereka dan tawakkallah kepada Allah. Cukuplah Allah menjadi Pelindung.(81)
Maha Benar Allah

Adakah kalian tahu mengapa Allah SWT tidak memerintahkan Rasul-Nya untuk mengusir saja orang-orang Yahudi yang pura-pura masuk islam ini?Demikian ini agar dapat diketahui siapa yang berpegang teguh terhadap firman Allah SWT dalam Al-Qur'an yang mulia, dan berpegang pada sunnah rasul-Nya yang menerangkan (Al-Qur'an) dengan haq, yang tidak menambah kepada AL-Qur'an kecuali penjelasan yang nyata terhadapnya. Adapun segala sesuatu dari hadits-hadits Nabi SAW yang bertentangan dengan pemberitaan-pemberitaan Allah SWT dalam Al-Qur'an, maka kita akan dapati antara pemberitaan Allah dalam Al-Qur'an dan antara hadits yang dikatakan ucapan Rasulullah SAW itu, pastilah kita akan dapatkan seperti apa yang Allah beritahukan kepada kita, bahawa kita akan dapati pertentangan dan perselisihan nyata, antara hadits rekaan itu dengan pemberitaan Allah SWT Al-Qur'an. Inilah kaedah sebenar untuk menyaring dan menapis hadits-hadits rekaan seandainya kalian mengetahui! Sungguh mereka telah menyesatkan kalian dari jalan yang lurus.


“Dan apabila datang kepada mereka suatu berita tentang keamanan”, yang demikian ini adalah apabila datang berita tentang keamanan, yakni hadits benar yang datang dari Rasulullah SAW, kerana barangsiapa mentaati Rasul, maka dia mentaati Allah SWT, dan baginya keamanan dalam kehidupan dunia, dan mereka datang pada hari kiamat dalam keadaan aman sentosa.

وأما قوله  {أَوِالْخَوْفِ} وذلك من عند الذين يقولون أحاديث عن رسول الله غير الذي يقولها عليه الصلاة والسلام،ومن ثم يذيع الخلاف بين علماء الأمّة فمنهم من يقول إنهُ عن رسول الله ومنهم من يطعن فيه ويأتي بحديث آخر مُتناقض مع هذا الحديث المُفترى، ولو ردوه إلى الرسول وذلك إن لم يزل فيهم وإن قد مات فيرجعوا إلى أولي الأمر منهم وهم أئمتهم من بعد رسول الله،

Adapun firman Allah SWT “ataupun ketakutan”, maka yang demikian ini adalah hadits yang datang dari orang-orang yang mengatakan bahawa hadits-hadits ini adalah dari Nabi SAW padahal ianya berlainan dengan ucapan Nabi SAW. Akhirnya tersebarlah khilaf yakni perselisihan demi perselisihan di antara para alim-ulama umat. Ada di antara mereka yang mengatakan ini dari Rasulullah, dan ada juga di antara mereka yang mempersoalkan tentang keshahihan hadits itu dengan mendatangkan hadits lain yang berlawanan dengan hadits rekaan tadi, “dan sekiranya mereka menyerahkan kepada Rasul”, iaitu sekiranya Rasulullah SAW masih berada di antara mereka, dan jika baginda telah tiada maka mereka menyerahkan urusan itu kepada Ulil-Amri di antara mereka, yaitu kepada pemimpin-pemimpin mereka setelah kewafatan Rasulullah SAW.

فيورثهم الله التأويل الحقّ للقرآن لعلمه الذين يستنبطونه منهم أي أنهم سوف يقومون بالحكم بين المُختلفين فيحكمون بينهم في شأن الحديث المُفترى فيستنبطون آيات من القرآن من حديث الله تختلف مع هذا الحديث الباطل اختلافاً كثيراً، ودائماً بين الحقّ والباطل اختلاف كثير بل هما طريقان متعاكسان تماماً.

Maka Allah mewariskan ta'wil yang haq terhadap Al-Qur'an agar “orang-orang yang ingin mengetahui kebenarannya [akan dapat] mengetahuinya dari mereka”,yakni mereka kelak akan membuat keputusan di antara orang-orang yang berselisih, dengan membuat keputusan hukum di antara mereka dalam menghadapi perkara hadits-hadits yang direka, maka dengan itu mereka mencari tahu kebenaran dengan mengambil ayat-ayat Allah dari Al-Qur'an yang merupakan pemberitaan Allah, yang ternyata banyak bertentangan dengan hadits-hadits batil, kerana selama-lamanya diantara kebenaran dan kebatilan itu, terdapat banyak perselisihan yang nyata, bahkan kedua-duanya itu adalah 2 jalan yang berbeza sama sekali.

Sungguh kalian telah menyimpang dari jalan yang lurus, sekiranya tidak kerana kurniaan dan rahmat Allah kepada kalian wahai kaum muslimin, dengan perutusan Al-Mahdi Al-Muntazhar, tentulah kalian mengikuti syaitan Al-Masih Ad-Dajjal, kecuali sebahagian kecil sahaja antara kalian. Bagaimanapun, Allah telah mengutusku untuk menyelamatkan kalian dan manusia seluruhnya, kecuali penolong-penolongnya, yakni mereka-mereka yang tahu bahawa dia bukan Isa Al-Masih putera Maryam, namun dia adalah pendusta, dialah syaitan yang direjam yaitu Iblis itu sendiri, maka mereka mengikuti syaitan itu sedang mereka mengetahuinya, maka Allah SWT memurkai mereka dan melaknat mereka dengan merubah mereka menjadi kera di zaman dahulu, dan merubah mereka menjadi babi di akhir zaman. Allah SWT telah mempersiapkan bagi mereka azab yang dahsyat, kecuali orang yang bertaubat di antara mereka, dan kelak dia akan mendapati bahawa sesungguhnya Allah itu Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani, lalu dia datang mengakui kata-kata kebenaran yang kami ucapkan, dan dengan demikian maka Allah SWT akan memberi ganjaran yang besar untuknya dan memberinya petunjuk ke jalan yang lurus.


ولسوف يحذركم المسيح عيسى ابن مريم من اتّباع المسيح الكذاب الشيطان الرجيم والذي يريد أن يقول أنه المسيح عيسى ابن مريم وأنه الله. بل هو كذاب لذلك يُسمى المسيح الكذاب، ويقول لكم المسيح الحقّ اتبعوا المهديّ المنتظرهذا صراط مُستقيم ويكون من التابعين،فكيف لكم أن تنتخبوا من جعله الله إماماً للمسيح عيسى ابن مريم عليه الصلاة والسلام؟

Kelak Al-Masih Isa Putera Maryam AS sendiri yang akan memperingatkan kepada kalian agar tidak mengikuti Al-Masih Si Pendusta Syaitan yang direjam, yang ingin mengatakan bahawa dia adalah Isa Putera Maryam, lalu kemudian (setelah ramai pengikut), dia akan mengatakan bahawa dia adalah Allah, padahal dia berdusta, kerana itu dia disebut Al-Masih Al-Kazzab Si Pendusta, sementara Al-Masih Isa Putera Maryam AS yang sejati akan mengatakan kepada kalian agar mengikut Al-Mahdi Al-Muntazhar, inilah jalan yang lurus, sedang Isa AS termasuk kalangan pembantu dan pengikut-pengikut Al-Mahdi, bagaimana kalian pula yang dapat menentukan siapa kelak yang telah Allah jadikan Imam bagi Isa Putera Maryam?

Wahai sekalian kaum muslimin, adakah kalian menjadikan pemilihan dan penentuan itu seperti demokrasi Bush hinggakan dalam perkara Al-Mahdi Al-Muntazhar, kalian telah mencegah dan mengharamkan ke atasnya untuk memperkenalkan dirinya sendiri dari mengatakan kepada kalian bahawa Allah SWT telah memilihnya atas kalian sebagai Khalifah dan sebagai Imam –
yang menjadi Pemimpin, lalu kalian pula yang mengatakan kamilah yang akan menentukan yang demikian, kami akan mengatakannya pada masa yang kami inginkan, dan kepada sesiapa yang kami mahu “ Engkau adalah Imam Mahdi yang ditunggu-tunggu”? Bagaimana pula kalian dapat campurtangan dalam urusan-urusan Allah SWT seakan-akan kalian pula yang membahagi-bahagikan rahmat Allah!! Semoga Allah membinasakan kalian, bagaimana sampai kalian dapat dipalingkan wahai orang-orang yang menyangka seperti yang demikian, cegah dan tahanlah oleh kalian semua lisanku ini dengan ayat-ayat Allah Al-Qur'an jika sungguh kalian adalah orang-orang yang benar.

ربّاغفر وارحم واحكم بيننا بالحقّ وأنت أسرع الحاسبين، حسبي الله لا إله إلا هو علي هتوكلت وهو ربّ العرش العظيم، اللهم إن كنت تعلم أني أنا المهديّ المنتظر الحقّ فاجعل لي السُلطان عليهم بالبيان الحقّ للقرآن، وإن كنت تعلم بأني لست المهديّ المنتظر فاجعل لهم السلطان عليّ بالبيان الحقّ من القُرآن، واحكم بيننا بالحقّ وأنت خير الحاكمين، ومن أحسن من الله حُكماً لقوم يؤمنون؟ وسلامٌ على المرسلين والحمدُ لله ربّ العالمين..

Tuhanku, ampunilah aku dan kurniakan rahmat serta putuskanlah antara kami ini dengan kebenaran, kerana Engkau-lah yang paling cepat membuat perhitungan, cukuplah bagiku Allah. Tiada tuhan yang berhak disembah kecuali Dia. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal dan Dia-lah Penguasa Arasy yang agung.
Ya Allah, sekiranya Engkau telah mengetahui bahawa aku adalah Imam Mahdi yang sejati, maka jadikan untukku hujjah terhadap mereka dengan bayan yang hak bagi Al-Qur'an, namun jika Engkau mengetahui bahawa aku ini bukan Imam Mahdi, maka jadikan untuk mereka hujjah terhadapku dengan bayan yang hak dari Al-Qur'an, putuskanlah antara kami ini dengan kebenaran sedang Engkau-lah sebaik-baik yang membuat keputusan, siapakah yang lebih baik membuat keputusan bagi kaum mukminin selain Allah?


Salam sejahtera ke atas para utusan
dan segala pujian hanya bagi Allah
Tuhan Semesta Alam

إمام الأمّة وكاشف الغُمَّة بإذن الله المهديّ المنتظر الناصر لمحمدٍ رسول الله؛ الإمام ناصر محمد اليماني.

Imam umat, pelenyap kesusahan
dan kebingungan dengan izin Allah,
Al-Mahdi Al-Muntazhar
Pembela Muhammad Rasulullah SAW
Imam Nasser Mohammed Al-Yamani


3 comments:

 1. IMAM MAHDI MENYERU
  BENTUKLAH PASUKAN MILITER PADA SETIAP ZONA ISLAM
  SAMBUTLAH UNDANGAN PASUKAN KOMANDO BENDERA HITAM
  Negara Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  Untuk para Rijalus Shaleh dimana saja kalian berada,
  bukankah waktu subuh sudah dekat? keluarlah dan hunuslah senjata kalian.

  Dengan memohon Ijin Mu Ya Allah Engkaulah Pemilik Asmaul Husna, Ya Dzulzalalil Matien kami memohon dengan namaMu yang Agung
  Pemilik Tentara langit dan Bumi perkenankanlah kami menggunakan seluruh Anasir Alam untuk kami gunakan sebagai Tentara Islam untuk Menghancurkan seluruh Kekuatan kekufuran, kemusyrikan dan kemunafiqan yang sudah merajalela di muka bumi ini hingga Dien Islam saja yang berdaulat , tegak perkasa dan hanya engkau saja Ya Allah yang berhak disembah !

  Firman Allah: at-Taubah 38, 39
  Hai orang-orang yang beriman, mengapa kamu jika dikatakan orang kepadamu: “Berperanglah kamu pada jalan Allah”, lalu kamu berlambat-lambat (duduk) ditanah? Adakah kamu suka dengan kehidupan didunia ini daripada akhirat? Maka tak adalah kesukaan hidup di dunia, diperbandingkan dengan akhirat, melainkan sedikit
  sekali. Jika kamu tiada mahu berperang, nescaya Allah menyiksamu dengan azab yang pedih dan Dia akan menukar kamu dengan kaum yang lain, sedang kamu tiada melarat kepada Allah sedikit pun. Allah Maha kuasa atas tiap-tiap sesuatu.

  Berjihad itu adalah satu perintah Allah yang Maha Tinggi, sedangkan mengabaikan Jihad itu adalah satu pengingkaran dan kedurhakaan yang besar terhadap Allah!

  Firman Allah: al-Anfal 39
  Dan perangilah mereka sehingga tidak ada fitnah lagi, dan jadilah agama untuk Allah.

  Peraturan dan undang-undang ciptaan manusia itu adalah kekufuran, dan setiap kekufuran itu disifatkan Allah sebagai penindasan, kezaliman, ancaman, kejahatan dan kerusakan kepada manusia di bumi.
  Ketahuilah !, Semua Negara Didunia ini adalah Negara Boneka Dajjal

  Allah Memerintahkan Kami untuk menghancurkan dan memerangi Pemerintahan dan kedaulatan Sekular-Nasionalis-Demokratik-Kapitalis yang mengabdikan manusia kepada sesama manusia karena itu adalah FITNAH

  Firman Allah: al-Hajj 39, 40
  Telah diizinkan (berperang) kepada orang-orang yang diperangi, disebabkan mereka dizalimi. Sesungguhnya Allah Maha Kuasa untuk menolong mereka itu. Iaitu
  orang-orang yang diusir dari negerinya, tanpa kebenaran, melainkan karena mengatakan: Tuhan kami ialah Allah

  Firman Allah: an-Nisa 75
  Mengapakah kamu tidak berperang di jalan Allah untuk (membantu) orang-orang tertindas. yang terdiri daripada lelaki, perempuan-perempuan dan kanak-kanak .
  Dan penindasan itu lebih besar dosanya daripada pembunuhan(al-Baqarah 217)

  Firman Allah: at-Taubah 36, 73
  Perangilah orang-orang musyrik semuanya sebagai mana mereka memerangi kamu semuanya. Ketahuilah bahawa Allah bersama orang-orang yang taqwa. Wahai Nabi! Berperanglah terhadap orang-orang kafir dan munafik dan bersikap keraslah terhadap mereka.

  Firman Allah: at-Taubah 29,
  Perangilah orang-orang yang tidak beriman, mereka tiada mengharamkan apa yang diharamkan Allah dan Rasul-Nya dan tiada pula beragama dengan agama yang benar, (iaitu) diantara ahli-ahli kitab, kecuali jika mereka membayar jizyah dengan tangannya sendiri sedang mereka orang yang tunduk..

  Bentuklah secara rahasia Pasukan Jihad Perang setiap Regu minimal dengan 3 Anggota maksimal 12 anggota per desa / kampung.
  Siapkan Pimpinan intelijen Pasukan Komando Panji Hitam secara matang terencana, lakukan analisis lingkungan terpadu.

  Apabila sudah terbentuk kemudian Daftarkan Regu Mujahid
  ke Markas Besar Angkatan Perang Pasukan Komando Bendera Hitam
  Negara Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  Wahai para Ikwan Akhir Zaman, Khilafah Islam sedang membutuhkan
  para Mujahid Tangguh untuk persiapan tempur menjelang Tegaknya Khilafah yang dijanjikan.

  Mari Bertempur dan Berjihad dalam Naungan Pemerintah Khilafah Islam, berpalinglah dari Nasionalisme (kemusyrikan)

  email : seleksidim@yandex.com

  Dipublikasikan
  Markas Besar Angkatan Perang
  Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  ReplyDelete
 2. DEKLARASI PERANG PENEGAKKAN DINUL ISLAM
  DISELURUH DUNIA
  Bismillahir Rahmanir Rahiim
  Dengan Memohon Perlindungan dan Izin
  Kehadirat Allah Subhanahu Wa Ta'ala,
  Rabb Pemelihara dan Penguasa Manusia,
  Raja Manusia yang Berhak Disembah Manusia.
  Rabb Pemilik Tentara Langit dan Tentara Bumi


  Pada Hari Ini : Yaumul Jum'ah 6 Jumadil Akhir 1436H
  Markas Besar Angkatan Perang
  Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  Mengeluarkan Pengumuman kepada
  1. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Afrika
  2. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Eropa
  3. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Asia
  4. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Asia Tenggara
  5. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Amerika
  6. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Australia
  7. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di Kutup Utara
  8. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di Kutup Selatan
  9. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) diseluruh Dunia

  PENGUMUMAN DEKLARASI PERANG SEMESTA
  Terhadap Seluruh Negara yang Tidak
  Menggunakan Hukum Berdasarkan Al-Qur'an dan As-Sunnah Rasulullah SAW.
  Perang Penegakkan Dinuel Islam ini Berlaku disemua Pelosok Dunia.

  MULAI HARI INI
  YAUMUL JUM'AH 6 JUMADIL AKHIR 1436H
  BERLAKULAH PERANG AGAMA
  BERLAKULAH PERANG DINUL ISLAM ATAS DINUL BATHIL
  BERLAKULAH HUKUM PERANG ISLAM DISELURUH DUNIA
  MEMBUNUH DAN TERBUNUH FISABILILLAH

  "Dan BUNUHLAH mereka di mana saja kamu jumpai mereka, dan USIRLAH mereka dari tempat mereka telah mengusir kamu (Mekah); dan fitnah itu lebih besar bahayanya dari pembunuhan, dan janganlah kamu memerangi mereka di Masjidil Haram, kecuali jika mereka memerangi kamu di tempat itu. Jika mereka memerangi kamu (di tempat itu), maka bunuhlah mereka. Demikanlah balasan bagi orang-orang kafir. Kemudian jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu), maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. Dan perangilah mereka itu, sehingga tidak ada fitnah lagi dan (sehingga) ketaatan itu hanya semata-mata untuk Allah. Jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu), maka tidak ada permusuhan (lagi), kecuali terhadap orang-orang yang zalim.”
  (Q.S: al-Baqarah: 191-193).

  BUNUH SEMUA TENTARA , POLISI, INTELIJEN , MILISI SIPIL ,HAKIM DAN
  BUNUH SEMUA PEJABAT SIPIL Pemerintah Negara Yang Memerintah dengan Hukum Buatan Manusia (Negara Kufar).

  BUNUH SEMUA MEREKA-MEREKA MENDUKUNG NEGARA-NEGARA KUFAR DAN MELAKUKAN PERMUSUHAN TERHADAP ISLAM.
  JANGAN PERNAH RAGU MEMBUNUH MEREKA sebagaimana mereka tidak pernah ragu untuk MEMBUNUH, MENGANIAYA DAN MEMENJARAKAN UMMAT ISLAM YANG HANIF.

  INTAI, BUNUH DAN HANCURKAN Mereka ketika mereka sedang ada dirumah mereka jangan diberi kesempatan lagi.
  GUNAKAN SEMUA MACAM SENJATA YANG ADA DARI BOM SAMPAI RACUN YANG MEMATIKAN.

  JANGAN PERNAH TAKUT KEPADA MEREKA, KARENA MEREKA SUDAH SANGAT KETERLALUAN MENENTANG ALLAH AZZIZUJ JABBAR , MENGHINA RASULULLAH SAW, MENGHINA DAN MEMPERBUDAK UMMAT ISLAM.
  BIARKAN MEREKA MATI SEPERTI KELEDAI KARENA MEREKA ADALAH THOGUT DAN PENYEMBAH THOGUT

  HANCURKAN LULUHKAN SEMUA PENDUKUNG PEREKONOMIAN NEGARA-NEGARA KUFAR
  DARI HULU HINGGA HILIR

  HANYA SATU UNTUK KATA UNTUK BERHENTI PERANG,
  MEREKA MENYERAH DAN MENJADI KAFIR DZIMNI.
  DAN BERDIRINYA KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH.
  KHALIFAH IMAM MAHDI.

  Kemudian jika mereka berhenti dari memusuhi kamu, maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi
  Maha Penyayang.

  Dan perangilah mereka itu, sehingga tidak ada fitnah lagi dan sehingga ketaatan itu hanya semata-mata untuk Allah.
  Jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu),
  maka tidak ada permusuhan (lagi),
  kecuali terhadap orang-orang yang zalim.
  Al-Baqarah : 192-193

  SAMPAIKAN PESAN INI KESELURUH DUNIA,
  KEPADA SEMUA ORANG YANG BELUM TAHU ATAU BELUM MENDENGAR

  MARKAS BESAR ANGKATAN PERANG
  KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH MELAYU
  PANGLIMA ANGKATAN PERANG PANJI HITAM
  Kolonel Militer Syuaib Bin Sholeh

  ReplyDelete
 3. " dunia kini telah dipenuhi oleh manusia manusia pendusta,
  Dan demi tuhan ku allah swt,
  Dan demi nabi ku,nabi muhammad saw,
  Sesungguh nya aku berani bersumpah,
  Bahwasan nya diri mu telah berkata dusta,
  Segerah memohon ampun engkau wahai anak adam,
  Dan jangan lha engkau menjadikan kenikmatan surga dunia sebagai tombak untuk berkata dusta.
  Wahai anak adam...
  apakah engkau ingin menjadi bagian dari kaum kaum yang akan dikutuk allah swt,
  Sungguh..
  Rantai dajjal kini telah terlepas,
  dan apakah engkau ingin menjadi bagian dari umat dajjal yang selalu mendustakan tuhan ku,
  Minta lha pengampunan engkau wahai anak adam,
  Sesungguh nya tuhan ku maha pemberi ampun lagi maha penyayang.

  ReplyDelete